Dag 7 en 8 Australië
20 mei 2009 - Brisbane, Australië
hallo allemaal daar ben ik weer!!.
Nou het was weer vroeg op! Maar ik moest weer driekwartier wachten, want het busje was te laat! Die ochtend regende het! Ik vroeg aan de gits dat het daar ook regende! Hij zei dat het wel zou kunne regene! En dat ik het maar moest afwachten! In de bus gingen we elkaar voorstellen. We moesten tenslotte toch 3 uur in de bus zitten. Er was een Engels stel, zij was 78 jaar en hij 77 jaar. Ze waren DIT jaar op 2 Mei getrouwd. (huwlijksreis) Hun dochter was er ook bij. Maar die woond hier in Brisbane zij is 42 jaar. En er was een Iteljaans damen van 32 jaar en een man uit korea en die was 59 jaar. om het nog gekker te maken! De gits was ook 59 jaar! Toen we bij de zee aan kwamen was het maar een kwartier met de veer boot! Daar hebben we eerst een heel stuk over het strand gereden. De gits vertelden dat het eiland alleen uit zand bestaat. En op het eiland heb je verse water bronnen. Het water komt vanzelf uit de aardbol naar boven toe! Daardoor het je schiterende beken en stromingen naar de zee toe! Soms is het water bruin/zwart dat komt door de vulkaan stenen die in de lagen van de aarden zit. Op het eiland heb je ook verschillende kleuren zand. Bruin, geel, oranje, zwart, en wit. Als het een witte kleur heeft wil zeggen dat het zand heel oud is en dat het daar al lang licht. Over heel het eiland (als de zon schijnd) is er een weerspigeling van ALLES op het eiland!
Naar de Lake Birrabeen zijn we eerst naar toe gegaan. Het was echt schiterend, Mooi wit fijn zand. Kikker geluiden erom heen en mooi helder water. Daarna zijn we met zijn alle door het bos heen gelopen. Na een tijdje gingen we toch uit elkaar! De oudjes wouden een korte roete en ik en de koriaan en Frahcesca (Italie) gingen zelf 3 kwartier door het bos lopen. Daarna gingen we terug naar het resort met de auto. Om daar te eten. Na het eten ging iedereen al gouw terug naar hun kamer. Ik en de Koreaan gingen nog even wat drinken aan de bar. Die ging om 22 uur dicht! De volgende ochtend om 6:30 ontbijten om 7:30 begonnen we weer met een lang stuk over het strand rijden. Tijdens het rijden kwamen we een dingo tegen, die op 100 meter afstand achter 2 voetgangers aan liep. Toen we bij de voetgangers aan kwamen hebben we ze even een lift gegeven omdat het zo hard regende. Na een poos kwamen we bij een oud scheepvrak aan. (droog weer) Het was vroeger een crousschip van 6 verdipingen hoog. Het heet de Maheno Wreck. Daarna zijn we een stuk trug gereden om bij de breetst beek een kijkje te gaan nemen. Op die stoom (als het mooi weer is) gaan alle kinderen op vlotjes de stoming af. Het water was nog best warm. Daarna zijn we naar Stonetool Sand Blow gegaan. Daar hebben we weer heerlijk van het uit zicht genoten! :) Onder de terug weg kwamen we weer een dingo tegen die net een vis had gevangen! Echt mooie hond als je dat ziet leggen. Terug met de veerboot heb ik nog wat foto's geschoten. Op het vaste land aan gekomen hebben we op een plekje geluntst. Op die plek waren verschillende vogels ;) We stonden op een berg met een mooi uitzicht op zee! Tijdens de rit naar Brisbane heb ik ook wat foto's van de omgeving gemaakt. Op 43km van Brisbane kwamen we vast te staan! Omdat het een op en neer gaande weg is. Loopt er een deel van de weg onder water. Daardoor moesten we nog is een half uur om rijden. Ik denk dat we ook een uur vast hebben gestaan! Naja ik ben weer terug bij mijn hostel! Het waren toch best mooie dagen ondanks het weer.
Groetjes allemaal kusjes voor iedereen. Ps ga jullie nu ook allemaal wel missen hoor.

Het was weer genieten van al je foto's.Kijk aub goed uit bij al die uitstapjes!! Even onder ons; hier loopt iemand met n smile van oor tot oor rond ...............
6 weeken,ik ben benieuwd wat je nog zo gaat beleven.
Groetjes
Sigrun
het is wel weer heftig wat je allemaal mee gemaakt heb onderweg. de foto's zijn ook mooi om te zien.
wel lullig dat je nu in de regen moet reizen om ergens te kunnen komen, maar na de regen komt ook weer zonneschijn.
groetjes Leo,Bep en Diane